Barnbok belyser demens och vänskap över generationsgränser

 

Var är Bennys ugglor? – en barnbok om vänskap mellan yngre och äldre, där glömska inte blir till hinder utan spännande mysterier som vi tillsammans kan lösa. En fin bok när man som vuxen vill prata med barn om att bli gammal och glömsk. 💕

Med mys och kärlek följer vi Emi och hennes grannar Monika och Benny – en vänskap som sträcker sig både över generationsgränser och livssituation. När Monika drabbats av begynnande demens blir det lite förvirrat ibland. Tur då att Emi finns där som en förstående och finurlig problemlösare. Boken lyfter fram hur livet förändras med demens, inte bara för den sjuke utan också för nära och kära. Då – som alltid – behövs förståelse och omtänksamhet. Och sätt att ta sig an livet med både humor och fiffighet.

 

Barnbok om demens och att bli gammalVar är Bennys ugglor?
Emi är hos Monika och Benny. Men idag är allt annorlunda: Benny ligger under soffbordet, Monika har bakat sockerkaka och ugglorna är borta.
Vad är det som har hänt? Emi ger sig ut i den djupa snön för att lösa mysteriet.

Häng med Emi och hennes vänner under en snöig och händelserik eftermiddag i jakten på Bennys försvunna ugglor och Monikas försvunna minnen.
Genom boken stöter vi på frågor om vänskap, om kvicka lösningar och om hur det är att bli gammal.

Författare: Henrik Pettersson
Illustratör: Sasha Kolesnik
Provläsning: Var är Bennys Ugglor?
Passar åldern: 3–7 år