Rörelse med stimulans av favoritmusik

Driftiga entreprenörer har utvecklat en härlig svensk produkt! En väst som spelar musik när du rör dig -användarvänligt och kul!

Alla har en favoritlåt! Låt de boende välja var sin, så kan åtta stycken dansa till sin egen favoritlåt. Dansa förresten -det går lika bra sittande.

Musikvästen är tvättbar och enkel att använda. När du rör dig så spelar västen musik, stannar du så tystnar den.

 

Så här beskriver Joyvest själva sin väst:

”Alltför många människor sitter och gör ingenting. Det är både skadligt och beklagligt. Med Joyvest stimuleras användaren till rörelse på ett naturligt och kul sätt. Människans reaktion på favoritmusik är bestående: minnen lyser upp, känslor som glädje kommer fram och kroppen svarar med rörelse. Joyvest stimulerar till rörelse genom att koppla användarens rörelse till musiken. Rörelse aktiverar musiken. Stillhet pausar den. Forskning har påvisat att fysisk, mental och social inaktivitet kan intensifiera apati, olust, depression och ensamhet som ofta följer av en demensdiagnos. Att jobba med aktivering, stimulans och meningsfullhet för individen är viktigt för att för att säkerställa livskvalitet och välbefinnande. ”

 

Så här såg det ut på demensdagarna 2019:

I Lerum har flera äldreboenden satsat på en musikväst vars syfte är att få äldre att vilja röra sig mer. Läs mer på P4 Göteborg.

Lerums kommun skriver också om musikvästen, här.

Expressen 11/12 2019

joyvest rörelse demens aktivering musik (2)

Köp musikvästen här hos oss

Joyvest rörelse demens aktivering musik