👵Skulle folk se oss nu, hade vi blivit inlåsta allihopa! 👴

Therese på Blomstervägens demenscentrum i Gislaved låter oss dela sitt inlägg på instagram (@blomstervagendv) när de använder sig av Rörelsepaketet. Låt dig inspireras!


” Där står jag, i en ganska stor ring, med förväntansfulla och nyfikna blickar riktade mot mig. Det bubblar i kroppen på mig och jag hejar på Mimmi (@blomstervagenaktivering ) som förbereder dagens aktivitet; en spontan sittdans inspirerad av bilder med övningar.

Jag vet ärligt talat inte riktigt varför jag blir så barnsligt förtjust i aktiviteter som dessa? Men helt klart så måste det bero på vad vi alla får ut av dem. Vi rör på oss, alla efter egen förmåga. Vi får tänka till, härma Mimmis rörelser. Och så det återkommande skrattet – det som i min värld är bland det viktigaste för oss ALLA. För visst blir du glad av glädje? Och att se andra skratta och bubbla av fniss?
När man har en demenssjukdom kan det ibland vara svårt att minnas exakt vad man gjort eller när det skett. Men du bär alltid med dig känslan. Och oj, om ni visste vad den där känslan gör för självförtroendet, motivationen, självkänslan och humöret.
Det finns dessutom mängder av artiklar och forskning som rör den positiva effekten på hjärnan när det kommer till fysisk aktivitet. Och vet ni, ibland är det svårt som anhörig/vän/åskådare att stå bredvid någon med en demenssjukdom. Det är svårt att hitta ord som passar, det är svårt att förstå hur det faktiskt är och ibland tänker man att det är lättare eller bättre att hålla lite avstånd och låta personen ifråga vara ifred.

Men OM man orkar och kan; strunta i orden, du behöver inte förstå allt, det räcker att du försöker och du ska inte behöva känna dig hjälplös. Ibland räcker det med att sitta bredvid någon, hålla handen, le vänligt, hitta något gemensamt att skratta åt – eller gå ut och gå. En stillsam promenad i skogen eller i lite raskare takt för att få upp pulsen. Eller varför inte dansa tillsammans, håll om varandra och bara var.

Det är ibland allt som behövs. ”

 

Tack Therese och fortsatt lycka till med er aktivering!

Rörelsepaketet sittande minnesrörelser Mentex Blomstervägen dvMentex Rörelsepaket innehållRörelsepaket -sittande minnesrörelser för fysisk aktivitet